Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (2024)

Är du sugen på Stockholms bästa pizza? Då har du många restauranger att välja mellan. Oavsett om du är sugen på lyxig finpizza eller en vanlig hederlig pizza kommer du inte att bli besviken. Staden är full av både klassiska pizzerior och ambitiösa moderna pizzaställen som satsat på napolitansk stenugnsbakad pizza, vedugnspizza, surdegsbottnar, spännande smakkombinationer och toppings.

Uppdaterad: maj 17, 2024

Innehåll

2

3

  • Stockholms bästa pizza 2024

    • Crispy Pizza Bistro

    • Basta

    • Salta Pizza

    • Dolce Vita

    • Florentine

    • Svenska Pizzaköket

    • Deglabbet

    • La Botanica

    • Il Molo

    • Omnipollos hatt

    • Pepe Rosso

    • Vår Pizza

    • Pazzi

    • Café Dello Sport

    • Spisa Pizza

    • Dell'attore

    • Meno Male

Din guide till Stockholms bästa pizza

De italienska influenserna fortsätter sätta avtryck i mattrender över hela världen. Det gäller inte minst den runda godbiten från Neapel, en av världens äldsta rätter som blivet ett givet inslag i den svenska matkulturen. Idag ligger en härlig pizzaslice högt på de flestas topplista. Mycket har hänt inom pizzavärlden sedan den gjorde entré och de senaste åren har trenderna definitivt varit napolitanska. Tjock krispig botten och en lite mindre storlek.

För att vara en stad i norra Europa erbjuder vår huvudstad fantastiska möjligheter att njuta av riktigt bra pizza. Oavsett om du är här på besök, affärsresa eller om det blev sent igår (nyårsdagen, någon?) finns det något för alla. Och är du finsmakare på pizzafronten kan vi glädja dig med att utbudet av napolitansk pizza i Stockholm har växt så det knakat. Idag finns det en utmärkt finpizzeria i nästan alla stadsdelar. Perfekt för dig som vill ha något annat än kvarterspizzerians Capricciosa, Vesuvio eller Hawaii. Och de flesta har självklart takeaway och pizza för upphämtning. Många erbjuder även beställning online och hemleverans via bland annat Foodora, Uber Eats och Wolt.

Men med de hundratals pizzaalternativ som Stockholm erbjuder kan du behöva guidning på vägen för att hitta rätt. Därför har vi satt ihop en guide till våra favoriter bland Stockholms finpizzerior. Boun appetito!

Annons:

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (1)

Annons:

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (2)

"

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (3)

Crispy Pizza Bistro

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (4)

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (5)

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (6)

Med konceptet krispiga kvalitetspizzor har Crispy Pizza Bistro tagit Stockholm med storm

På Crispy Pizza Bistro serveras tunna supergoda pizzor med innovativa smaker. Och självklart är de, precis som namnet antyder, ytterst krispiga. Lyxiga storstadspizzor som de själva beskriver sina skapelser. På menyn finns såväl moderna finpizzor och klassisker som glutenfria och veganska pizzor. Men oavsett vad du väljer är det endast närproducerade kvalitetsråvaror, som ekologiskt svenskt mjöl och kött från svenska gårdar, som används.

Det framgångsrika pizzaäventyret började i Sydney där grundaren Henrik Salén lärdes upp till pizzamästare och sedan grundade en svensk pizzabistro som blir succé down under. Det konceptet tar han sedan hem till Sverige och öppnar 2015 den första Crispy Pizza Bistro. Det har idag växt till fem restauranger runt om i Stockholm där du kan äta, umgås och ha det trevligt ”The Crispy Way” i mysiga miljöer.

Förutom fantastiskt goda pizzor har Crispy Pizza Bistro även smarriga hamburgare. Vi snackar saftiga smashburgare fullproppade med smak som är minst lika goda som pizzorna. Och känner du för något annat i matväg finns dessutom flatbreads, chicken wings och sallader på menyn. Plus hantverksöl, vin, drinkar och annan dryck. Vill du göra beställningen extra smidig ska du använda restaurangkedjans smarta app där du även kan få bonuspoäng, erbjudanden och rabatter.

5 adresser (klicka för att se)

Upplandsgatan 45, Vasastan
Ringvägen 129, Södermalm
Tre Kronors väg 45, Kvarnholmen
Hammarby allé 151, Hammarby Sjöstad
Cedergrensvägen 2, Midsommarkransen

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (7)

Basta

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (8)

Vill du äta god pizza med en fantastisk utsikt över stan? Då är Basta stället för dig

Sugen på supergod pizza mitt i Stockholms city med magisk utsikt över takåsarna? Då ska du ta hissen upp till fjärde våningen i Åhléns City där du hittar den italienska restaurangen Basta. Och framför allt Bastas spektakulära takterrass som definitivt är en av stans hetaste med sol från morgon till kväll. Med en härlig Capri-inspirerad känsla är terrassen som gjord för både lunch med kollegorna, after work, en mysig middag med din dejt eller som startarena för en helkväll på stan. Njut av goda co*cktails och genuin italiensk mat lagad på förstklassiga råvaror. Basta har en stor passion för det italienska köket och här serveras alltifrån antipasti till pasta. Och som sagt pizza av den finare sorten.

På menyn finns många goda napolitanska pizzor med långjäst deg och spännande toppings. Lägg till det en fantastisk bar med där du med en fräsch drink i handen kan umgås med nära och kära i en unik miljö. För att sammanfatta: Välsmakande pizzor, härliga drinkar, oslagbart läge, takterrass med svårslagen utsikt – behöver vi säga mer? Basta får guldstjärnor inom alla områden. Livets goda hittar du helt enkelt på Åhléns tak. Och vill du prova att laga napolitansk pizza hemma rekommenderas Bastas pizzakit!

Åhléns City, Klarabergsgatan 50, Norrmalm/City

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (9)

Salta Pizza

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (10)

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (11)

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (12)

Prova stans bästa argentinska pizzor på Salta Pizza

Har du förknippat pizza med Italien? Efter ett besöka på Salta Pizza kommer du garanterat att tänka om. Här, i Hornsbergs strand på Kungsholmen, kan du nämligen uppleva den fantastiska argentinska pizzakulturen. Och det är en pizzakultur med extra allt, framför allt känd för sitt överflöd av ost.

På Salta Pizzas meny hittar du läckra pizzor för alla smaker – både klassiker och specialare – med generösa fyllningar, smakrik tomatsås, krispig botten och ett stort lager äkta argentinsk mozzarella (en pizza räcker till två personer). Det finns dessutom handgjorda empanadas, smarriga sydamerikanska piroger. Allt tillagat med omsorg från grunden av färska kvalitetsingredienser.

Så nu behöver du inte resa till Buenos Aires för att kunna njuta av äkta argentinska smakupplevelser – det räcker att åka till Hornsberg. Ät på plats i den trevliga restaurangen eller köp med dig en slice eller två och avnjut i parken vid vattnet. Och vill du ha supergod pizza på en fest eller ett event erbjuder Salta Pizza även catering.

Lindhagensgatan 139A, Hornsbergs strand

Annons:

Annons:

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (13)

Dolce Vita

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (14)

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (15)

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (16)

Dolce Vita är en äkta italiensk restaurang på Kungsholmen som serverar utsökta pizzor

Letar du efter en pizzeria på Kungsholmen där du kan uppleva Italien extra allt? Då ska du satsa på Dolce Vita. Här är det är det ljuva livet som gäller för hela slanten, precis som namnet antyder, och det är en äkta italiensk restaurang med allt vad det innebär. Rutiga dukar, levande ljus, tonad belysning och allt annat som hör till – det råder helmysig Lady och Lufsen-stämning kort sagt. Bland borden hittar både stora och små sällskap som vill umgås med vänner och familj på italienskt vis – med mycket skratt och glädje.

Dolce Vita har serverat pizza på Kungsholmen ända sedan 1984, så de vet verkligen hur man lagar till denna italienska matklassiker på bästa sätt. Kärleken till maten och matlagningskonsten märks tydligt och i köket används färska och fräscha kvalitetsråvaror. På menyn hittar du alla dina favoriter – Capricciosa, Vesuvio, Napolitana, Bussola, Calzone och Quattro Formaggio för att bara nämna några.

Och skulle någon i sällskapet vara sugen på något annat finns alltifrån kött och fisk till pasta och vegetariska rätter. Till maten kan ni njuta av en flaska italienskt vin från den välfyllda vinkällaren och avslu*ta det hela på bästa sätt med någon av de härliga desserterna. Välkommen till en bit av Italien i Stockholm.

Kungsholmsgatan 16, Kungsholmen

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (17)

Florentine

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (18)

Utsökt napolitansk pizza i en extravagant miljö hos Florentine

Vad sägs om att njuta av en utsökt napolitansk pizza med dina favorittoppings i en elegant miljö som hämtad ur en glamorös italiensk filmklassiker från 70-talet? Då ska du besöka den italienska restaurangen Florentine vid Medborgarplatsen på Södermalm. Denna exklusiva och moderna trattoria har inspirerats av den italienska disco*kulturen och tar med dig på en kulinarisk resa till Italien i kombination med hög stämning. Bakom konceptet står grundarna av de framgångsrika Basta-restaurangerna.

På menyn finns en lång rad läckra pizzor med fräscha kvalitetsingredienser som buffelmozzarella, parmaskinka, fior di latte, burrata, San Marzano-tomater, ostron, oxfilé och mortadella. Råvaror och hantverk står i centrum och den högklassiga pizzadegen får jäsa i 72 timmar för att bli helt perfekt. Förutom pizza bjuder menyn även på handgjord pasta och ett antal huvudrätter med fisk och kött. Och som pricken över i en unik version av efterrätten Tiramisu. Florentine är en restaurang där alla trivs och den passar lika bra för en trerätters familjemiddag som ett skönt barhäng med kompisgänget.

Den 500 kvadratmeter stora restaurangen rymmer hela 200+ gäster och i den eleganta och fantasifulla inredningen har ingenting lämnats åt slumpen. I taket hänger handgjorda ljuskronor från Murano och längs med väggarna finns historiska handsnidade marmorstatyer. För att inte tala om det vackra marmorgolvet, det teatraliska öppna köket och alla andra härliga detaljer. Kronjuvelen på Florentine är en storslagen 360-graders co*cktailbar som möter dig när du kliver in genom entrén. Bara att slå sig ner och sippa på något från den imponerande menyn av hemmagjorda drinkar eller spontandansa till musik från DJs.

Folkungagatan 44, Södermalm

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (19)

Svenska Pizzaköket

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (20)

Girighet är en av de goda pizzorna på Svenska Pizzaköket som fått sitt namn efter de sju dödssynderna

I Midsommarkransen söder om city ligger en av Stockholms bästa pizzerior – Svenska Pizzaköket. Här kan du njuta av supergoda stenugnsbakade pizzor gjorda på italienskt tipo-00-mjöl i toppklass. Det är kvalitet in i minsta detalj – från den kalljästa degen till deras egen tomatsås och de delikata ostarna där de bland annat använder svenska mozzarella från Hälsingland och Fior di latte gjord på 100% komjölk. Pizzorna gräddas i 90 sekunder i den optimala pizzatemperaturen 450 grader för att råvarorna ska behålla sin spänst och struktur.

På menyn hittar du utsökta pizzor med spännande ingredienser som fått namn efter de sju dödssynderna (från Vällust till Vrede) och ett antal klassiker som Capricciosa och Vesuvio. Plus smarriga efterrättspizzor. Dessutom kan du komplettera din favoritpizza med goda tillbehör som vitlöksbröd, charkuterier och grönkålschips. Ät antingen på plats i den trevliga restaurangen eller beställ avhämtning. Och skulle du inte vara sugen på pizza varje dag, finns lösningen nära. Ägarna har nämligen byggt ett litet restaurangkluster kring Svandammsparken och precis intill Svenska Pizzaköket ligger även systerrestaurangerna Svenska Hamburgerköket och Svenska Sushiköket.

Svandammsplan 1B, Midsommarkransen

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (21)

Deglabbet

När tre kompisar 2021 valde att köpa en pizzeria i Vasastan, som fick heta Deglabbet, kunde ingen av dem baka pizza. Det är sannerligen förändrats. Efter ett idogt pizzanörderi har deras skills ökat enormt och skapat ett av Stockholms populäraste pizzaställen. Och sedan starten har även restaurangimperiet växt. Originalet i Vasastan har numera sällskap av Södermalm och Kungsholmen.

Tanken med Deglabbet var vid starten att skapa en pizzeria där deras vänner kunde hänga, äta god pizza, dricka bra viner och kall öl. Den mentaliteten lever och frodas fortfarande i allra högsta grad. Lokalerna har en avslappnad vardagsrumskänsla med härlig stämning som får vem som helst att trivas. Det är festligt, familjärt och inte minst fantastiskt gott. Ät på plats eller välj avhämtning.

Menyn är av det mindre slaget där man ständigt labbar sig fram till perfektion och de pizzor som kvalificerat sig håller världsklass. Inspirationen kommer från den napolitanska pizzakulturen men har en svensk touch och endast de bästa råvarorna används. Och det finns något för alla smaker (inklusive vegetarianer och veganer). Förutom att servera finpizzor på sina tre restauranger bedriver Deglabbet även catering (med take away och leverans) i Liljeholmen.

3 adresser (klicka för att se)

Upplandsgatan 9B, Vasastan
Polhemsgatan 21, Kungsholmen
Borgmästargatan 4A, Södermalm

Annons:

Annons:

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (22)

Stockholms Glass- & Pastahus

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (23)

Njut av en krispig finpizza på Stockholms Glass- & Pastahus på Östermalm

Pizza är säkerligen bland det första du tänker på när det gäller italiensk mat. Och är en av Stockholms pionjärer när det gäller det italienska köket. Ända sedan mitten av 1980-talet har denna familjeägda och gästvänliga restaurang serverat utsökt mat inspirerad av Italien. De vet med andra ord hur en perfekt pizza ska göras.

Till deras trevliga restaurang vid Tessinparken på Östermalm, ett stenkast från gallerian Fältöversten, kommer både stamgäster och nya gäster för att njuta av frasiga pizzor med fräscha toppings till lunch eller middag. Skulle någon i sällskapet mot förmodan inte vara sugen på pizza finns flera andra utsökta italienska rätter, bland annat pasta, risotto och sallader. Ät på plats, ta take away eller slå dig ner på deras soliga uteservering om vädret tillåter. Och missa för allt i världen inte att smaka deras fantastiska glass, en av Stockholms absolut bästa, innan du går.

Valhallavägen 155, Östermalm

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (24)

La Botanica

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (25)

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (26)

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (27)

Riktigt goda pizzor – och en hel mängd roliga aktiviteter – på La Botanica

Sveriges största matupplevelse är det bara ett ställe som kan stoltsera med och det är restaurangen La Botanica som ligger i Mall of Scandinavia. På denna enorma buffé finns rätter från alla världens hörn, inklusive det italienska köket och då givetvis med pizza i spetsen. Frossa i flera olika smarriga pizzor och komplettera dem med dina andra bufféfavoriter. Med kött, fisk, skaldjur, pasta, sushi, dumplings, hamburgare och mycket annat kommer du garanterat inte ha några problem att fylla tallriken. Och kom ihåg att spara lite plats i magen för den stora dessert-, glass- och godisavdelningen – en dröm för dig som gillar sötsaker.

La Botanicas härliga lokal med tema botanik är full av blommor och grönska – en nästan tropisk känsla – som förhöjer matupplevelsen ytterligare. Och att denna bufférestaurang, förutom mat och dryck, dessutom erbjuder en lång rad roliga aktiviteter gör inte saken sämre. Bowling, biljard, arkadspel, minigolf, smart darts, radiobilar, shuffleboard, tre- och femkamp är bara några exempel. La Botanica är helt enkelt ett säkert kort för pizzaälskare och alla andra som är ute efter en lika god som rolig upplevelse.

Stjärntorget 2, Solna

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (28)

Il Molo

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (29)

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (30)

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (31)

Den italienska restaurangen Il Molo är ett annat utmärkt alternativ om du är pizzasugen och befinner dig mitt i stan. Du hittar denna pärla mitt i Stockholm, inne i Gallerian, och här kan du frossa i fantastiska pizzor med lyxiga toppingar som får det att vattnas i munnen. Vad sägs till exempel om buffelmozzarella, fior di latte, parmaskinka, Picadilly-tomater, Karljohanssvamp, rosmarinsbakad salsiccia och tryffelsalami? Mmm… Pizzadegen har fått jäsa i hela 72 timmar, vilket maxar både smak och frasighet.

Il Molo håller de italienska mattraditionerna högt och förutom smarrig pizza kan du njuta av kött, fisk, pasta, sallad och en massa annat gott (inklusive högklassig dryck). Här serveras en av Stockholms bästa luncher och det finns dessutom ett café som erbjuder klassiska bakverk och goda smörgåsar. Allt lagat med passion och kärlek till Italien. Restaurangen är öppen från morgon till kväll och totalt 170 sittplatser så det finns det gott om plats. Perfekt när du är sugen på pizza på lunchen, under shoppingturen eller efter jobbet. Och vill du ta med dig pizzan finns även take away.

Gallerian, Hamngatan 37, Norrmalm/City

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (32)

Omnipollos hatt

Du som letar efter Stockholms bästa pizza och befinner dig på Södermalm har gott om finfina alternativ. Ett av dem är Omnipollos hatt, en nytänkande pizzeria med hög hipsterfaktor och en allt annat än klassisk pizzameny. Här flödar de kreativa idéerna i bästa hipsterstil. Kimchi, enrisrökt bacon, fänkålshonung och getchorizo är bara några av de ingredienser du kan prova på. Och vill du ha veganpizza finns det flera alternativ.

Personalen levererar bra service och blir du törstig finns Omnipollos populära öl att beställa. De kommer från det egna prisbelönta mikrobryggeriet och du kan bland annat prova på öl med smak av kaffe, marshmallow, vildhallon och chokladkaka. Ingen bordsbokning.

Hökens gata 1A, Södermalm

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (33)

Pepe Rosso

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (34)

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (35)

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (36)

Pepe Rosso är en populärt ställe bland Älvsjös pizza-fans

Om du är vill äta god pizza i söderort är Pepe Rosso i Älvsjö ett bra val. Det är en klassisk pizzeria med trevlig personal, plånboksvänliga priser och en minst sagt omfattande meny med stora krispiga pizzor. Här finns i princip allt du kan tänka dig i pizzaväg. Självklart klassikerna som Capricciosa, Vesuvio, Hawaii, Kebabpizza och Bussola, men även ett stort utbud av vegetariska, mexikanska, inbakade, specialpizzor, delikatesspizzor och amerikanska panpizzor.

Du som vill äta något annat än pizza har också gott om alternativ. Det finns både kebab, pasta, sallader, hamburgare och grillrätter – ett riktigt snabbmatsmecka med andra ord. Du kan antingen kan äta på plats i lokalen som har American diner-stil, ta takeaway eller beställa hemkörning. Att Pepe Rosso är populärt i närområdet råder det ingen tvekan om – restaurangen har gott om stammisar som återvänder varje gång de är sugna på god mat.

Älvsjövägen 5, Älvsjö

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (37)

Vår Pizza

Om premiumpizza och kvarterskrogskänsla med inspiration från Brooklyn är din grej kommer du att gilla Vår Pizza. Denna pizzakedja har fem restauranger runtom i Stockholm och du hittar dem i food courten Sthlm City Food Hall i mitt i city, i Västertorp, Aspudden, Älvsjö och Barkarby. Här kan du äta din favoritpizza tillsammans med kompisarna eller familjen i en mysig miljö där det är lätt att trivas och känna sig som hemma.

På menyn finns många goda pizzor att välja mellan. Från klassiker som Margherita, Capricciosa och Hawaii till innovativa skapelser med spännande och smarriga toppings. Ett tips för den som vill lyxa till det är Västkusten med bland annat Västerbottensost, handskalade räkor, stenbitsrom och citronpicklad rödlök. Är det någon i gänget som inte är sugen på pizza erbjuder Vår Pizza även bowls och efterrätter. Till maten finns självklart också många goda drycker – alltifrån öl och vin till läsk. En extra bonus är att restaurangen har en egen app som gör det enkelt att beställa.

5 adresser (klicka för att se)

Sthlm City Food Hall, Klarabergsgatan 29, Norrmalm/City
Erik Segersälls väg 1, Aspudden
Störtloppsvägen 12, Västertorp
Johan Skyttes väg 218, Älvsjö
Stora torget 1A, Barkarby

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (38)

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (39)

Pazzi

I SoFo på Östgötagatan ligger den italienska restaurangen Pazzi. Även här är det napolitanska influenser som gäller, men med mer fokus på slow food som blivit mycket trendigt i Italien. Pizzorna är långjästa och toppade med kvalitetsråvaror i alltifrån ost till mjöl där restaurangen använder vad som anses vara det bästa pizzamjölet i världen. Här tas med andra ord inga genvägar till den perfekta pizzan. På menyn finns både Bianchi och Rossi, alltså med eller utan tomatsås, och många spännande smaker och delikatesstoppings. Pazzi har fått mycket beröm för sina veganska pizzor, så det är ett hett tips.

Östgötagatan 65, Södermalm

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (40)

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (41)

Café Dello Sport

Vid Hornstull på Södermalms västra ände ligger den mysiga kvarterskrogen Café Dello Sport. På detta stammishak, som blivit mångas favorit, kan du – inte helt oväntat – titta på sport, men även äta gudomliga pizzor. Ett gemytligt och barnvänligt ställe med genuin italiensk känsla, skön personal och bra service där du kan titta förbi på både frukostkaffe, helglunch och middag en vanlig tisdag. Förutom de stora goda pizzorna finns även pasta, fika, glass och massa annat smaskens på menyn.

Pålsundsgatan 8, Södermalm

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (42)

Spisa Pizza

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (43)

Vem har sagt att en pizza måste vara rund? När Spisa Pizza gjorde entré i Stockholms pizzavärld 2020 ställde de alla våra föreställningar om pizza på ända. Med sitt nya pizzakoncept, där pizzan är rektangulär istället för traditionellt rund, gjorde de minst sagt succé. Den första restaurangen öppnades i Ulriksdal i Solna, och de har sedan expanderat till Sollentuna Centrum och Hammarby Sjöstad. I de moderna och snygga lokalerna kan du antingen äta på plats eller välja take away.

Hos Spisa Pizza är det du som är arkitekten bakom din måltid och bestämmer smakerna. Du väljer först dina favoritingredienser – sås, ost, grönsaker och proteiner – bland ett stort antal färska råvarors (många ekologiska). Sedan ser du på när Spisas skickliga personal lagar till din skapelse. Och din rykande färska finpizza är snabbt färdig – inom några minuter är den klar och uppskuren i åtta delar. Bara att njuta. Och är du inte sugen på pizza finns även supergoda sallader.

Oavsett vad du väljer är priset alltid detsamma och om fantasin tryter finns det även flera färdiga kombinationer som passar alltifrån veganer till köttälskare. Grunden är alltid en högklassig napolitansk pizzadeg gjord enligt hantverkstraditionen och kalljäst i 48 timmar. Att hållbarhet, miljö och kvalitet är en självklar ingrediens hos Spisa Pizza gör inte saken sämre. Kort sagt snabbmat när den är som bäst.

3 adresser (klicka för att se)

Sollentunavägen 163, Sollentuna
Kolonnvägen 47, Ulriksdal
Hammarby Allé 36, Hammarby Sjöstad

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (44)

Dell’attore

Denna klassiska familjekrog på Östermalm talar till den som föredrar romanska pizzor. Men vad betyder det undrar du kanske? Det innebär oftast lite tunnare botten med krispigare kanter och till viss del att andra ingredienser används. Mannen bakom restaurangen och konceptet är Valerio Amico. Förutom en enastående pizzabagare är Valerio också en före detta skådespelare och det syns tydligt på pizzarestaurangens inredning. Hans farbror Giulio var dessutom den som introducerade pizzan i Stockholm på 1970-talet.

Valerio är med andra ord uppväxt med pizza och vet precis hur man skapar pizza på samma nivå som i Italien. Här kan du boka bord och det är ett tips att vara ute i god tid eftersom Dell’attore är mycket populärt. Och att de som vill äta pizza på Östermalm flockas är inte så konstigt – här känner du dig direkt som hemma och kan njuta av stans bästa romanska pizzor.

Skeppargatan 60, Östermalm

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (45)

Meno Male

Meno Male är en av stockholmarnas favoriter och har blivit utnämnd till Stockholms bästa pizza. De finns idag i vackra och mysiga lokaler på fyra ställen i stan. Namnet Meno Male betyder ”gudskelov” och det är med just den känslan de duktiga pizzabagarna skapar din pizza. Här får du en pizzaupplevelse utöver det vanliga.

För att få en pizza med smak och struktur i världsklass bakas den i en specialimporterad ugn från Neapel. Ugnen är en minst sagt imponerande skapelse som håller den perfekta pizzatemperaturen 450 grader och levererar ett utsökt resultat på 90 sekunder. Degen görs på italienskt tipo-00-mjöl och pizzorna toppas med råvaror i högsta kvalitet. På menyn finns mycket att välja på, bland annat glutenfria pizzor, och hittar du inget som faller dig i smaken på menyn kan du även komponera din egen variant med alla dina favorittoppings.

5 adresser (klicka för att se)

Roslagsgatan 15, Vasastan
Hantverkargatan 14, Kungsholmen
Sibyllegatan 47, Östermalm
Renstiernas gata 19, Södermalm
Krukmakargatan 1, Södermalm

Saknar du en pizzarestaurang i guiden? Klicka här!

Stockholms bästa pizza – hitta din favorit

Där har du vår guide till Stockholms bästa pizza. Vare sig du vill ge dig ut och trängas med andra pizzasugna, hämta upp din pizza eller beställa hem den direkt till dörren så finns det gott om fantastiska pizzerior huvudstaden. Vad väntar du på? Vai Vai!

Innehåll

2

3

  • Stockholms bästa pizza 2024

    • Crispy Pizza Bistro

    • Basta

    • Salta Pizza

    • Dolce Vita

    • Florentine

    • Svenska Pizzaköket

    • Deglabbet

    • La Botanica

    • Il Molo

    • Omnipollos hatt

    • Pepe Rosso

    • Vår Pizza

    • Pazzi

    • Café Dello Sport

    • Spisa Pizza

    • Dell'attore

    • Meno Male

Hitta pizzarestaurangerna på kartan

Stockholms bästa pizza 2024: Guiden till stans godaste pizza (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated:

Views: 5783

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.